orkar ej

Det ar valdigt mycket mer lockande att ligga hemma pa sundeck an att sitta har i skolan. Men nu har jag bara en lektion kvar for dagen. Visserligen ar det den varsta i hela varlden eftersom att lararen dessvarre verkar ha en skruv los, seriously. Och da ska forstas en timme och tjugo minuter ga extra langsamt... An sa lange har jag ialf under dagen overlevt ett prov och den nast varsta lektionen i hela varlden sa jag ska nog overleva den sista oxa.

Innan denna termin ar slut vilket ar om ungefar tva veckor sa ska jag aven ha skrivit jag vet inte hur manga uppsatser och jag vet inte hur jag ska hinna. Det kallas angest. Nu ska jag pa lektionen och do.


this is where i say i've had enough

Nu är vi äntligen hemma efter nio timmar i bilen. Jag har bokstavligen pluggat röven av mig sen jag kom hem och nu är jag så trött att mina ögon går i kors. Och nu somnar jag.





san francisco, CA

Nu är vi tillbaka på ännu ett hotellrum i Carmel. Det har blivit många hotell på sistone. Men jag klagar icke. Det innebär bara lyxig och asgod hotellfrukost vilket är ingenting att klaga på.

Idag är det första advent vilket jag inte har märkt av det minsta. Vi har vart runt i San Francisco och kollat runt enmassa, golden gate bron till exempel. Olyckligtvis tog batteriet slut i alla fyra kameror vi hade med oss så det blev inte många bilder tagna. Jag gillar när alla tänker till ordentligt... Nu somnar jag alldeles alldeles strax och imorgon blir det en rolig resa tillbaka till LA på cirkus sju timmar. Jag måste plugga i bilen...




belmont, CA

Just nu ligger jag nyvaken i en säng i ett tokvarmt hus i Belmont. Vi kollade på film hela gårkvällen och efter det somnade jag bums. Nu är det snart dags för frukost och sen ska vi ta San Francisco med storm. Pappas ord.

Pebble Beach var ascoolt btw. Eller snarare så cool som en golfbana kan bli.

Bildregn, enjoy!

and here we go again

Nu har vi precis käkat god hotellfrukost och snart är det dags att checka ut för att bege oss till Pebble Beach, just det! Sen drar vi till San Franciscooooo.

Och idag fyller fina Melanie år, grattis grattis grattis!


Jag gjorde stället lite hemtrevligt!

a day to remember

Vi fick en tvättäkta första Thanksgiving middag, världens godaste oxå! Kalkon, mashed potatoes, cranberries, och till efterrätt pumpkin pie som smakade pepparkaka. Imorse klockan åtta åkte vi ner på stan för att handla lite på black friday rean. Jag köpte en kavaj och mitt tionde par skor under fyra månader men dessa var ett par jag verkligen inte kunde motstå. HEhhehee. Och härmed lovar jag att det är det sista paret under min tid här!!!!! Jag lovar alltså att undvika varenda skoaffär för resten av tiden.

Idag har vi suttit i bilen halva dagen och nu sitter jag och Faa på ett hotellrum i Carmel, som är en jättemysig liten stad med julpynt över hela stan. Vi har precis vart ute och käkat god mat och imorgon ska vi röra oss vidare mot San Francisco.


happy thanksgiving everyone

Idag är det morgonen på min första Thanksgiving och den inleds med världens godaste halvsvenska frukost. Puss vänner.

my attitude is based on how you treat me

Har precis lagt mig i min ofantligt sköna säng inför min första natt för ännu en weekend hemma hos Annmarie och KP i Santa Barbara. Faa ligger på en madrass bredvid. Innan vi kom hit gick vi runt på Universal Studios medan vi väntade på att Faa skulle sluta skolan. Och jag har kommit på att filmproduktion är det coolaste som finns i hela världen. Vi åkte runt på en så kallad guide tour och dom visade vart flera filmer spelades in, och det var askul att se. Det fanns en teve på själva tåget som dom visade klipp ur filmerna på så man verkligen kunde jämföra med verkligheten. Jag dog lite. Efter det gick vi runt och kollade och åkte ett par karuseller. Tabben vi gjorde var dock att åka samma vattenkarusell som vi åkte när jag var sju år gammal. Jag antar att vi hade glömt bort hur blöt man blev för det fanns inte en torr fläck kvar på mina byxor efteråt. Tur att det ändå var dags att börja dra sig mot bilen för att gå runt i timmar med känslan av att man har duschat med kläderna på är ingen höjdare...

Vi åkte och hämtade upp Faa för att sen röra oss vidare mot Santa Barbara. Vi har nu käkat pizza och druckit lite gott och imorgon ska jag fira min första Thanksgiving.






if i could make it here i could make it anywhere

Jag måste säga att det känns underbart skönt att få helg på en tisdag. På torsdag är det Thanksgiving vilket resulterar i ingen skola och jag är nu ledig en hel vecka. Dock kändes dagen som om den höll på ett år.. Imorgon kommer mamma och pappa hit för att hämta upp mig och sen beger vi oss mot Universal Studios. Senare åker vi tillbaks till Santa Barbara för att spendera halva helgen där, och på lördag åker vi vidare till San Francisco. Jag känner på mig att denna helg kommer bli fantastisk. Godnatt.

Igår gjorde vi en fuling och körde en home delivery på Ben&Jerry's. Underbart.


maybe everything that dies someday comes back

Dagen bestod av en biltur till Camarillo outlet för lite shopping. Köpte bland annat ett par pumps, som jag skulle gissa är det nionde paret skor jag har köpt i USA under min tid här. Jag antar att jag gillar skor... Sen åkte vi vidare till Malibu för att käka sen lunch på Paradise Cove Beach Cafe och sen blev jag hemskjutsad för att se framemot den enda skoldagen jag har denna vecka. Menlöst...

Det är ialf kul att vara hemma hos mina fina roomies igen och nu ska vi äta Ben&Jerry's.


november rain

Idag har det vart regn hela dagen så vi började dagen med en film och sen gick vi alla ut på stan för att shoppa flipflops. Det var praktiskt taget det enda vi köpte. Jag måste medge att det var lite väl deprimerande väder för att köpa flipflops men med tanke på att jag har vart ute efter det sen jag kom hit så tyckte jag inte att det spelade någon roll. Olyckligtvis lyckades jag tappa bort en av mina flipflops jag hade med mig hemifrån första veckan jag var här, och att bara gå runt med en sko på sig kändes inte som världens bästa idé. Sen gick vi till ett ställe och käkade på ett ställe där dom kom till bordet och gjorde maten mitt framför ögonen på en. Det var hur gott som helst, och jag provade även en California roll eftersom dom även hade sushi. Det hela slutade med att jag åt två, höhö. JA DET VAR GOTT.

Nu sitter vi hemma och äter gott och har precis kollat på en film. Imorgon ska vi åka mot LA igen och stanna på några stället för att kolla runt lite.



Uppenbarligen regnade det en aning mer i LA med tanke på att jag fick se på facebook att vår lägenhet var översvämmad. Jag älskar att dom bygger balkongdörrar som kan dödas av vatten...

santa barbara, CA

Det var en bra dag idag. När vi alla hade vaknat började vi dagen med världens godaste frukost. Sen drog Annmarie och KP sig tillbaks till Santa Barbara medans jag, mamma och pappa gick längs stranden och kollade på alla människor som surfade. När vi hade gått ett tag vände vi för att gå till en liten marknad med frukt och annat ätbart. Efter det gick vi tillbaks till hotellet för att checka ut och för att även vi dra oss mot Santa Barbara. Väl där tog vi alla oss varsin PN efter vår så kallade lunch. Det var det underbaraste jag har gjort på länge. När jag vaknade hade mamma och Annmarie redan dragit till bröllopet som dom skulle på så jag och pappa drog till Santa Barabara Golf Course för att slå lite bollar. Det var en intressant upplevelse... Ja, intressant är nog det rätta ordet för att beskriva det hela. Sen åkte vi tillbaks till huset och drack lite vin med KP och sen drog vi ner på stan för att käka. Hur god mat som helst och det känns just nu som att jag aldrig kommer bli hungrig igen...

Imorgon ska det regna hela dagen och vi har planerat att dagen ska bestå av shopping och filmtittande. Det blir nog en mysig dag även det. Nu somnar jag.








ventura, CA

Sitter just nu på ett hotellrum i Ventura. Igår var mycket trevligt och idag blir det att spendera dagen med pappa och KP då mamma och Annmarie ska på bröllop. Nu blir det hotellfrukost dag 2.

Note to self: Måste köpa en drömfångare, har drömt dom konstigaste drömmarna i mitt liv den senaste veckan.

hello goodbye

Jag skulle uppskatta valdigt mycket om denna dagen kunde ga hur fort som helst. Eller egentligen onskar jag att flygresan fran Sverige och hit inte skulle vara sa jaaavla lang. Atta timmar kvar av denna skoldag nu. Skont, nu mar jag battre nar jag har fatt det ur systemet, eller? Det ar typ dom antal timmar somn jag fick inatt plus tre... Varsagoda, en ekvation!

Just nu sitter jag och lyssnar sonder en lat och ska nog snart ga och kopa mig nagot att ata, frukost typ.


through distance and time i'll be waiting

Äntligen är jag klar med plugget för idag och uppgiften som ska in imorgonbitti är utskriven och klar så jag slipper gå upp 40 år tidigare för att hinna gå och skriva ut. Nöjd tjej som fan!

Imorgon kommer mamma och pappa hit. Nu är dom alltså i Sverige och imorgon kväll är dom här. Hur coolt är inte det?!