all good things are wild and free

THE THINGS WE OWE

har ni någonsin undrat hur vi kom till? på jorden alltså.. glöm såpan och adam och eva, för det är bara skitsnack. jag har hört en som gillar på pawneeindianernas mytologi som säger att det var stjärngudar som befolkade världen. alltså, kvällsstjärnan hade ihop det med morgonstjärnan och fick den första kvinnan. den första killen kom från solen och månen. människorna kom ridande till jorden på en stormvind.

en biologilärare jag en gång hade lärde oss att vårt ursprung var en soppa full av naturgaser och sörja och kolgrejer som på ett eller annat sätt övergick i fast form bestående av encelliga organismer som kallas choanoflagellater, eller nåt sånt... som enligt min mening låter mer som en könssjukdom än början på en evolutionskedja. hur som helst är det ett jättehopp från amöba till apa till att bli en tänkande människa.
det som egentligen är det fantastiska md hela grejen, oavsett vad man tror på, är vi från punkt noll och ingenting tog oss till en nivå där alla de rätta nervcellerna aktiveras så att vi kan fatta beslut.

ännu mer fatastiskt är att fastän det blivit en naturlig del av oss så lyckas vi ändå alltid sabba det.




puss<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0